West Concord House

Wayside Inn Road Residence

Southboro Renovation

Bethesda Renovation

 

Click on the thumbnails to see a larger image in a new window.


Main entrance


Entertainment room


Sitting area—master bedroom


Interior

 
 

Private Residence, Addition & Renovation
Southborough, MA

New covered entry, foyer, stairs to second floor, beverage service area and entertainment room on first floor. New master suite on second floor.

The challenge was to integrate the new living spaces above and behind the existing two car garage with the existing living spaces to the right side of the garage. This was accomplished by the design of a new "central core" which includes the covered entry, foyer, vertical circulation and beverage service areas. Each of these spaces is divided from the others by a glass wall. This creates a very strong visual upon entering the windowless entry. The visual impact draws the visitors' attention through the glass walls to a view of the beautifully landscaped rear yard.

The new central vertical circulation ties the first and second floors together at the core of the residence and beverage service area and integrates the new entertainment area with the existing living and dining rooms.